ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers


Ας συνεχίσουμε σήμερα με το 2ο μέρος του άρθρου για τις 20 ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές που πρέπει να έχετε στο Windows Phone σας με τις επόμενες 10 εφαρμογές.  Οπως είπα και πριν δεν θα ασχοληθώ με τις πολύ γνωστές Facebook, Twitter, Adobe reader, Youtube Foursquare κλπ γιατί είναι πολύ γνωστές. Εδω εχω εφαρμογές που χρησιμοποιώ και εγώ ο ίδιος σε καθημερινή βάση . Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στις 10 τελευταίες για να συμπληρωθεί η 20αδα (η σειρά ειναι τυχαία). 
Σημειώστε οτι ολες οι εφαρμογές ειναι ΔΩΡΕΑΝ

11. Shazam - SoundHound
Είναι οι 2 πιο διάσημες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής.

Σε όλους εχει τυχει καποια στιγμη να ακούσουμε ενα τραγούδι και να μην ξέρουμε ποιο είναι. Αυτο ακριβώς το πρόβλημα λύνουν αυτες οι δυο εφαρμογές. Με το πάτημα ενος κουμπιού ηχογραφούν 10 δευτερόλεπτα απο αυτο το τραγούδι που ακουγεται και σας παρουσιάζουν ολα τα στοιχεια του, καθως και λινκ για να το κατεβασετε απο το μαρκετ η να το ακουσετε στο Youtube. Στο SoundHound εχετε ακομη την δυνατοτητα να δειτε ακομη και τους στιχους του και να το κοινοποιησετε στα social media (Facebook Twitter).



Σε αυτό τον οδηγό θα περιγράψουμε τα βήματα που χρειάζονται για να εγκαταστήσετε στο τηλέφωνο σας πρώτα το RSPL και μετά Custom ROM.  Σε πρώτη φάση θα περιγράψουμε την διαδικασία του RSPL (που δεν διαφέρει ιδιαιτέρα από το HSPL) μιας και είναι αρχή και όλοι κάνουμε δοκιμές, και επίσης δεν αφήνει κανένα «ίχνος» παραβίασης σε θέματα εγγύησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η διαδικασία αυτή είναι ΜΟΝΟ για τα τηλέφωνα της HTC πρώτης γενιάς που έχουν λειτουργικό Windows Phone.
Αυτά είναι:
1. Trophy
2. HD7
3. Mozart
4. Surround
5. HTc 7 pro

Θα ήθελα σήμερα να ασχοληθώ λίγο με το θέμα των εφαρμογών που πρέπει να έχουμε στο νέο Windows Phone μας. Δεν θα ασχοληθώ με τις πολύ γνωστές Facebook, Twitter, Adobe reader, Youtube κλπ γιατί θεωρώ οτι είναι πολύ γνωστές. Θα σας δώσω εδω τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ και εγώ ο ίδιος σε καθημερινή βάση και κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Σε αυτο το αρθρο θα αναφερθω στις 10 πρωτες απο αυτες (η σειρα ειναι τυχαια). Σημειωστε οτι ολες οι εφαρμογες ειναι ΔΩΡΕΑΝ

1. Αccuweather
Ειναι η εφαρμογή για μια απο τις τις πιο διασημες υπηρεσιες παροχης πληροφοριων καιρου παγκοσμιως με τις πιο ακριβεις τοπικες προγνωσεις. Βαλτε στην εφαρμογη την πολη σας και "καρφιτσωστε" την στην πρωτη σελιδα για αμεσες ενημερωσεις για τον καιρο. Μπορειτε να εχετε πολλες τοποθεσιες ταυτοχρονα.


H ομάδα των Windows Phone της Microsoft ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά απο 8 νέα wallpapers. Σε συνεργασία με τον Levi Freeman ένα Λονδρέζο graphic designer αυτή η νέα σειρά αποτελείται απο 8 νέες φωτογραφίες από την κατηγορία “Nature Series”.  Είναι με την επίσημη σφραγίδα της Microsoft και σύντομα αναμένετε και συνέχεια.





Αυτός ο οδηγός θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε το καινούργιο (αλλα και πιο παλιό) Samsung Windows Phone μας.

Πρώτα ομως να εξηγήσουμε λιγο το τι σημαίνει "ξεκλείδωμα" και το μοντέλο διάθεσης των εφαρμογών σε τηλέφωνο με Windows Phone. Το νεο λειτουργικό της Microsoft (οπως και στo iPhone) επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών μονο απο το επίσημο Marketplace (αγορά εφαρμογών). Ειναι προγράμματα που προγραμματιστές απο ολο τον κόσμο υποβάλλουν στην εταιρία και αφου εγκριθούν για το περιεχόμενο και την καταλληλότητα τότε γίνονται διαθέσιμα σε ολους ειτε δωρεάν ειτε επι πληρωμή. Αυτος ο τρόπος διάθεσης ξεκίνησε απο την Apple ακολούθησε το Android και τώρα και τα Windows Phone.




Μονό για 2 μερες ΔΩΡΕΑΝ η εφαρμογή Turbo camera. !!! Προλάβετε 
Η εφαρμογή ειναι η πιο γρήγορη σε οτι αφορά την λήψη πολλαπλών φωτογραφιών με το ενα πάτημα (continius burst mode). 
Μπορείτε να ρυθμίσετε ποσες φωτο να βγάλει και με τι ταχύτητα (φωτο/δευτερολεπτο). Όταν τελειώσετε μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες οι επιλεγμένες φωτο στην περιοχη 'Οι Εικόνες μου".

Εχει επίσης zoom timer και υποστηρίζει και την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου σας ..\

Και το καλυτερο ??? Ειναι ΔΩΡΕΑΝ για 2 μερες !!!

Λιγες μέρες μετα την είδηση οτι τα Windows Phone ξεπέρασαν σε πωλήσεις το iPhone στην αγορά της Ρωσίας (8,2% με 7,3%) έρχεται και δεύτερη επιβεβαίωση οτι το λειτουργικό για smartphone της Microsoft άρχισε να δείχνει επιτέλους μετα απο ενα χρόνο υπολογίσιμες πωλήσεις.
Οπως δήλωσαν πρόσφατα στελέχη της εταιρίας τα Windows Phone έχουν ηδη στην Κινα που ειναι  μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, ποσοστό 7% ενώ το iphone έχει 6%.



Με το Euro να αρχίζει σε λιγότερο απο ενα μήνα και τους Ολυμπιακούς Αγωνες του Λονδίνου να ακολουθούν τον Αύγουστο σημερα θα δουμε μια εφαρμογή που ασχολειται με παρακολούθηση αθλητικών και κυρίως του ποδοσφαίρου.
Η εφαρμογή λέγεται ScoreMobile FC ειναι δωρεάν και είναι πολυ όμορφα σχεδιασμένη και απλή στη χρήση της. Μας δινει πληροφορίες απο 100+ και πλεον πρωταθληματα απο ολον τον κοσμο με ενημέρωση λεπτού!!!!

Ενδεικτικά αναφέρω οτι υποστηρίζει τα πρωταθλήματα UEFA Champions League, Αγγλική Premier League, Ισπανική La Liga, Ιαταλικη Serie A, Αργεντίνικη Primera Division, Γαλλική Ligue 1 και βέβαια την Ελληνική Superleage.


Πολλοι χρηστες smartphone θελουν να εχουν τα δικα τους ringtone (ηχοι κλησης) στα τηλεφωνα τους. Μαλιστα πολλοι βαζουν και διαφορετικους ηχους κλησης για καθε επαφη ή ομάδα επαφων. Ετσι ολοι προσπαθουν τα αγαπημενα τους κομματια να τα μετατρεψουν σε ringtone και να τα μεταφερουν στο τηλεφωνο τους για να τα χρησιμοποιησουν.
Σημερα θα δουμε μια πολυ χρησιμη εφαρμογή που μολις κυκλοφορησε στο MarketPlace (10/5/2012) και που δινει λύση στο προβλημα με εναν προτοτυπο τροπο. 

Προκειται για την εφαρμογή YouRang η οποια με πολυ ευκολο τροπο μπορει οποιδηποτε βιντεο απο το Youtube να το μετατρεψει σε ringtone και να το αποθηκευσει στο τηλεφωνο με λιγες κινησεις. 


Ενημερωση: Επειδή η εφαρμογή δεν εμφανιζεται σε οσους εχουν Ελληνικο Marketplace μετα πο επικοινωνια με τους developers με ενημερωσαν οτι θα ειναι διαθεσιμη τις επομενες μερες σε ολα τα marketpace

Ενημέρωση 2: Η εφαρμογή ειναι διαθεσιμη πια και στο Eλληνικo Marketplace 






Το Ponyphoto ειναι μια απο τις καλύτερες και τις πιο εύκολες στην χρήση τους εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για Windows Phone.

Ακολουθώντας την μόδα που το instagram επέβαλε να φτιάχνουμε λιγο τις φωτογραφίες μας πριν τις ανεβάσουμε σε καποιο social media (FB Twitter κλπ) η εφαρμογή αυτη εχει μια μεγαλη γκαμα απο εφε που μπορουμε να εφαρμόσουμε σε μια φωτογραφία.
Στις δυνατότητες της εφαρμογής αναφέρω επιγραμματικά, αυτοματη η χειροκινητη προσαρμογή των φωτογραφιών με περιστροφή, αλλαγή μεγέθους και εφαρμογή διαφόρων εφφε και κορνιζών.

Καλημέρα σας 

Θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου καθως πρόσφατα έγινα κάτοχος και χρηστής ενος smartphone. Η σχέση μου με τα κινητά περιοριζόταν στην ετυμολογία της τεχνικής τους ορολογίας: Κινητά τηλέφωνα. Συσκευές που μπορείς να τηλεφωνείς από παντού (ενταξει σχεδόν παντού !!!) 
Τα κριτήρια επιλογής ήταν 3: Το χρώμα, Tο μέγεθος και  H εταιρεία κατασκευής  
Μόνο μία επιλέγαμε με το σύζυγο μου για τον απλό λόγο της μη ύπαρξης  πολλών φορτιστών στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. 

Όταν ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου για να αλλάξω κινητό, το άγχος μου ήταν μεγάλο. Πώς θα μεταφέρω με ασφάλεια τις επαφές μου; Και πως θα μαθω τις λειτουργίες του νέου τηλεφωνου. Και ηταν τόσο μεγάλο που κατέληγε σε συνεχη αναβλητικότητα και τελικά με ξεπερνούσαν οι εξελίξεις. Τις περισσότερες φορές με εγκατέλειπε εκείνο. Το τελευταίο μου κινητό, το είχα από το 2007 και δε θα το άλλαζα αν δεν εμπιστευόμουν τόσο πολύ έναν φίλο μου, ειδήμονα στα κινητά και όχι μόνο.  



Ενα απο τα χαρακτηριστικα που μου λειπουν απο τα Windows Phone ειναι η εξυπνη κληση. 
Δηλαδη απο τον dialer (την οθονη κλησης) γραφοντας τα πρωτα γραμματα μια επαφης που θελουμε να καλεσουμε να αρχιζει να φιλτραρει τις επαφες και να σου δειχνει αυτες που πρεπει. Ειναι κατι απο μου λειπει καθως υπήρχε στα Windows Mobile αλλα και στο Android. 

Το κενο αυτο ερχεται να το καλυψει για πρωτη φορα η εφαρμογή People search. Ο δημιουργος της Ronny Gydar λεει οτι την εφτιαξε γιατι η μαμα του δυσκολευοταν να κανει κλησεις απο το Nokia Lumia της. 
Κατεβασα την εφαρμογή απο το μαρκετ και την εγκατεστησα με την ελπιδα οτι θα εδινε λυση στο προβλημα της εξυπνης κλησης στο τηλεφωνο μου.  Αμεσως ομως απογοητευτικα γιατι ειδα οτι υποστηριζει μονο Αγγλικα και Νορβηγικα (την μητρικη γλωσσα του Ronny). 




Εχουμε ακουσει παρα πολλα τελευταια για το WP Tango (8773). Η ενημερωση περιλαμβανει μια σειρα απο διορθβσεις και προσθηκες αλλα κυριως ειναι προσανατολισμενη στην υποστηριξη συσκευων με 256ΜΒ μνημης για τις αναδυομενες αγορες και για τηλεφωνα χαμηλου κόστους
Η Νοκια ειναι η αμεσα ενδιαφερομενη καθως αυτη προσφατα κυκλοφορησε στην Κινα τις συσκευες της (Lumia 710 800 αλλα και το 610 που εχει 256 μνημη) και αρχισε να δειχνει τις πρωτες Tango Rom ..
Σαν πρωτη επαφη λοιπον με το Tango ας δουμε τι νεο εχει να προσφέρει ...
  • Προωθηση κλήσης Μπορειτε να προωθητε τις κλησεις σας σε συγκεκριμενο αριθμο (ολες - οταν δεν απαντατε - οταν ειναι κλειστο)
  • Αναμονη Κλησης 
  • SMS Επιβεβαιωση παραλαβης
  • MMS Επιβεβαιωση παραλαβης
  • SMS Κωδικοποιηση χαρακτηρων (ισως λυση και το προβλημα με τους 160 χαρ. στα Ελληνικα)
  • Κοινη χρήση του Internet για ολες τις συσκευες 
  • Επιπλεον δυνατοτητες στην αποστολη MMS (φωνητικα μηνυματα βιντεο και πολλες φωτογραφιες σε ενα μηνυμα) 
  •  Και για τις Νοκια συσκευες αλλαγμενο εικονιδιο στο MarketPlace