ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers

» » » » » Windows Phone 8: Tι μας αρεσε και τι οχι !!!!!


colossus 6/21/2012 01:56:00 μ.μ. 4


Οπως αναμενοταν η MS σε μια ολοημερη εκδηλωη ανακοινωσε την νεα εκδοση των Windows Phone 8. Πολλες οι νεες λειτουργιες και τα νεα χαρακτηριστικα  και μπορειτε να ριξετε μια ματια στο myPhone αλλα και στο Wpcentral για αναλυτικες παρουσιασεις ..
Εγω εδω θελω να σχοληθω με το τι μου αρεσε και τι οχι απο τα μεχρι τωρα πραγματα που ξερουμε και μαθαμε απο την χθεσινη παρουσιαση ενος λειτουργικου που φαινεται να γινεται πολυ γρηγορα σοβαρος αντιπαλος για αλλα 2 μεγαλα (iOS Android).

Μου αρεσαν .....


1. Νεα αρχικη Οθονη
Τωρα τα tiles (εικονιδια) της αρχικης οθονης μπορουν να εχουν οιποιοδηποτε απο τα 2 ηδη υπαρχοντα μεγεθη ενω παρουσιαστηκε και ενα τριτο μικροτερο μεγεθος. Με δεδομενο οτι αφαιρεθηκε και ο κενος χωρος που υπηρχε στα δεξια μπορουμε τωρα να εχουμε στη σειρα οριζοντια μεχρι 4 εικονιδια !!! Διαβαζοντας την αλλαγη ισως καποιος να θεωρει οτι δεν ειναι σημαντικη αλλα στην πραξη οταν το δεις στην οθονη του κινητου ειναι παρα πολυ ωραιο.



2. Skype
Στο νεο λειτουργικο η MS εχει ενσωματωσει πληρως το skype (που το αγορασε προσφατα). Οι κλησεις VOIP θα αντιμετωπιζονται οπως και οι κανονικες κλησεις της κινητης τηλεφωνιας. Στην καρτελα καθε επαφης μας θα υπαρχει και ο "αριθμος" skype ...
Το ιδιο θα μπορουν να κανουν και τα αλλα προγραμματα τηλεφωνιας μεσω ΙΡ ( Viber κλπ)


3. Υποστηριξη για Micro-SD, μεγαλυτερες αναλυσεις Οθονης και διπυρηνων CPU
Τα Windows Phone 8 θα εχουν επιτελους υποστήριξη για κάρτες αποθηκευσης Micro-SD και προφανως και για λειτουργια του τηλεφωνου σαν usb drive επισημα πια !!! 
Επισης θα υποστηριζονται διπυρηνοι επεγεργαστες αλλα και 3 αναλύσεις οθόνης, 
α. 480x800 (15:9)  (Ειναι η υπαρχουσα αναλυση)
β. 768x1280 (15:9)
γ. 720x1280 (16:9)
Οι εφαρμογές που ηδη υπάρχουν δεν θα χρειάζονται αλλαγες για να τρεξουν στις νέες αναλύσεις. Πολυ σηαμντικη επισης η ενσωματωση εφαρμογης για μετρηση δεδομενων που ηταν απαιτηση παρα πολλων χρηστων 

4. Εσωματωμενη πλοηγηση και χαρτες της ΝΟΚΙΑ
Οπως αναμενοταν εγινε και ανακοινωση οτι η τεχνολογια χαρτών της Νοκια θα ειναι το κεντρικο συστημα πλοηγησης και χαρτων για το Windows Phone 8. Με offline πλοηγηση δεδομενα χαρτων της NAVTEQ θα υπαρχει επιτελους εσωματωμενο στο λειτουργικο ενα συστημα χαρτων και πλοηγησης απο τα καλυτερα που υπαρχουν δωρεαν για ολους τους χρηστες !!! Οι λυσεις πλοηγησης σε αλλα λειτουργικο οχι μονο δεν ειναι δωρεαν αλλα και ειναι και αρκετα ακριβες !!!


5. Ενοποίηση ολων των λειτουργικων 
Αυτο που ειναι για μενα το ποιο σημαντικο απο την χθεσινη παρουσιαση ειναι οτι η Microsoft εχει αποφασισει να ενοποιήσει τα τρια λειτουργικα (PC - Tablet - Phones) κατω απο το ιδιο user interface και τον ιδιο πυρηνα.  Οτι βλεπεις στο pc σου θα ειναι το ιδιο και στο τηλεφωνο σου και στην ταμπλετα σου. Οι εφαρμογες θα ειναι κοινες και για τα τρια !!! Κατι τετοιο σε τετοια εκταση δεν υπαρχει απο την Apple και δεν υπαρχει και ουτε στα αμεσα σχεδια της για την επομενη εκδοση του iOS (6.0). Μπορει να αργησε πολυ να μπει στο παιχνιδι αλλα νομιζω οτι η προταση της Microsoft για ενα ενοποιημενο περιβαλλον χρησης σε ολες τις συσκευες που χρησιμοποιουμε ειναι η καλυτερη και η πιο πληρης. 

Δεν μου αρεσαν ....

1. Ο διαχωρισμος του λειτουργικου σε 2 εκδοσεις ... 
Μια για τις υπαρχουσες συσκευες με ονομα 7.8 και μια γι ατις νεες συσκευες που θα παρουσιαστουν Οκτ-Νοεμ με ονομα 8.0 Ειναι ακομη συγκεχιμενες οι πληροφοριες ως προς τι θα εχει απο ολα τα νεα χαρακτηριστικα η εκδοση 7.8 αλλα κατα την αποψη μου αν δεν τα εχει ολα (εκτος απο αυτα που δεν γινονται λογω hardware πχ. αναλυσεις οθονης) τοτε θα ειναι αδικο για ολους εμας του πρωτους χρηστες του λειτουργικου που κοντρα σε θεους και δαιμονες μας αρεσει και το χρησιμοποιουμε απο την πρωτη μερα. Και κυριως θα ειναι πολυ αδικο για αυτους που αγορασαν τα Lumia 800 και 900 πολυ προσφατα. Δεν θελω να πιστεψω οτι οι κατοχοι του 900 δεν θα εχουν ολα αυτα τα νεα χαρακτηριστικα και ας λεγεται οπως θελει η εκδοση. !!!
Περιεμενω τις επομενες μερες να ξεκαθαρισει το θεμα αυτο και θα επανελθω !!!

2. Ειδοποιησεις 
Δεν με αφησε καθολου ικανοποιημενο το γεγονος οτι δεν δοθηκε μια ξεκαθαρη λυση στο θεμα των ειδοποιησεων. Μεχρι τωρα αν δεν δεις την ειδοποιηση την ωρα που εμδανιζεται την εχασες. Οι λυσεις υπαρχουν και εχουν εφαρμοστει και στο Android και στο iOs και δουλευουν πολυ καλα ..Δεν χρειαζεται να ξανανακαλυφθει ο τροχος !!!


Αν ηθελα να συνοψισω θα ελεγα οτι μαζι με την προσθεσινη ανακοινωση της δικης ταμπλετας (Surface) οι κινησει αυτες της Microsoft ειναι μεγαλο βημα μπροστα !!!! Περιμενω να δω πως θα εξελιχθει και το θεμα με την αναβαθμιση των συσκευων που  υπαρχουν ηδη στην αγορα και θα επανελθω !!!


Αυτα σαν μια πρωτη γευση και εντυπωσεις απο την παρουσιαση 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

4 απαντησεις Windows Phone 8: Tι μας αρεσε και τι οχι !!!!!

  1. H Microsoft εκανε ενα μεγαλο βημα μπροστα και ενα μικρο πισω. Το βημα μπροστα ηταν στο τεχνολογικο κομματι, που φυσικα πλεον την βαζει στους μεγαλους παικτες με προοπτικες κυριαρχίας. Απο την αλλη ενα βημα πισω οσον αφορα την υποστηριξη των early adopters. Αν ειχα Lumia 900 και το ειχα παρει πριν 10 μερες με 500+ ευρω θα ηθελα να το βαλω υπόθετο στον Elop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και το εγραψα πιο πανω Φιλιππε ..ειναι κατι που δεν θα ηθελα να ειχα κανει ουτε εγω !!!
      Θα ηθελα να περιμενω ομως λιγο για να δω τι ακριβως θα εχει η 7.8 !! Γιατι αν εχει ολα τα αλλα (εκτος Hardware) τοτε μικρο το κακο !!!

      Διαγραφή
    2. δηλαδη εμεις που εχουμε παρει πιο πριν windows phone θα παρουμε την εκδοση 7.8 και οχι 8 ?? ή δεν θα παρουμε τιποτα?? pabaras

      Διαγραφή
    3. Kαλησπέρα
      Ολα τα τηλεφωνα που υπαρχουν σημερα θα παρουν την εκδοση 7.8
      Αυτο που δεν εχει ξεκαθαρισει ακομη ειναι ποσα απο τα νεα στοιχεια θα περιεχει αυτη η εκδοση !!!!

      Διαγραφή