ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers

» » » » » » » Android-iOS-WP ... Ποιο είναι το καλύτερο λειτουργικό για τηλέφωνα.


colossus 1/31/2015 04:56:00 μ.μ. 2



Οι συγκρισεις μεταξυ λειτουργικων (φορητων η μη) ειναι παρα πολυ παλιες. Επειδη ομως τις τελευταιες μερες βλεπω στα διαφορα φορουμ (Ελληνικα και ξενα ) να ανοιγει παλι κουβεντα για το αν τα Windows Phone ειναι καλα η καλυτερα απο το Αndroid/iOS/BB να ξαναγραψω αυτο που λεω απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας τους οπως ξερετε ολοι οι παλιοι.

Σαν παλιος χρηστης smartphone με εμπειρια απο σχεδον ολα τα λειτουργικα για φορητες συσκευες (Μobilewindows/iphone/android/WP, δεν ετυχε ποτε να παρω καποιo ΒΒ) αυτο που εχω να πω ειναι οτι τα Windows Phone ειναι μια τριτη (η τεταρτη) εναλλακτικη προταση για τις συσκευες μας απο μια εταιρια πολυ μεγαλη (την Microsoft) που εχει και τα μεσα αλλα και την εμπειρια (λειτουργικων) για να στηριξει την πλατφορμα.

Για αλλους καλη για αλλους οχι. Δεν εχουν ολοι οι χρηστες τις ιδιες αναγκες και ουτε κανουν τα ιδια πραγματα με το τηλεφωνο τους. Το μεγαλυτερο μερος των χρηστων ενδιαφερεται για απλα πραγματα και αυτα που κανει καθημερινα θελει να τα κανει ευκολα γρηγορα και χωρις πολυ προσπαθεια. Θελει να τηλεφωνει με αριστη ποιοτητα ηχου, να στελνει μηνυματα και να τσεκαρει τα Social Media (FB Instagram κλπ).

Για αλλους χρηστες το τηλεφωνο ειναι ενας φορητος υπολογιστης και θελουν να κανουν ολα οσα κανουν με τον υπολογιστη τους. Και στο ενδιαμεσο αυτων των δυο ακραιων λυσεων καθε χρηστης με τις δικες του ιδιαιτεροτητες και αναγκες.

Οπως καταλαβαινετε δεν ειναι δυνατον ενα λειτουργικο να καλυψει ολη αυτην την μεγαλη γκαμα χρηστων και καλο θα ειναι να υπαρχουν πολλες επιλογες για να καλυψουν ολες τις αναγκες αλλα και το πιο σημαντικο για να υπαρχει ανταγωνισμος που παντα οδηγει σε καλυτερα προιοντα και ειναι παντα προς οφελος των χρηστων.

Αν ηθελα να απλοποιησω πολυ τα πραγματα αυτες ειναι οι βασικες αρχες για την επιλογη του τηλεφωνου σας.



Android : Ειναι το λειτουργικο με το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας 75%+ και με την μεγαλυτερη ποικιλια εφαρμογων. Κυριαρχος εταιρια κατασκευης τηλεφωνων για Android ειναι η Samsung και ακολουθουν LG, Sony, HTC, Motorola, Lenovo κλπ. Στην αγορα υπαρχει τεραστια γκαμα συσκευων και ειναι σιγουρο οτι ολοι θα βρουνε αυτο που ψαχνουν. Οι τιμες στην χαμηλη κατηγορια ξεκινανε απο τα 80€, στην μεσαια απο 250€ και στην κορυφαια κατηγορια απο 500€. Οι τιμες δεν πεφτουν γρηγορα ακομη και μετα την παρουσιαση νεων μοντελων. Να προσθεσω εδω οτι για να μπορουμε κανουμε πραγματα που κανουμε με τον υπολογιστη μας με ενα android τηλεφωνο θα πρεπει να παρουμε συσκευη απο την κορυφαια κατηγορια με το αναλογο κοστος. 

Ειναι ιδανικη επιλογη για οποιον θελει απο το τηλεφωνο του την πλευρα του υπολογιστη και θελει τον πληρη ελεγχο για αλλαγες απο την εμφανιση μεχρι το επιπεδο αλλαγης ΡΟΜ καθως ειναι πληρως ανοιχτο σαν λειτουργικο. Και βεβαια για ολα αυτα ειναι διατεθιμενος να πληρωσει αρκετα λεφτα (η να παει σε "κινεζικη" λυση).


iOS (iPhones): To iOS ειναι μια ιδιαζουσα περιπτωση λειτουργικου που χρηζει ειδικου χειρισμου. Η το λατρευεις η το σιχαίνεσαι. Με μεριδιο αγορας που κυμαινεται απο 45% (στην Αμερικη) μεχρι 14% ειναι το λειτουργικο που εκανε τα εξυπνα τηλεφωνα (smartphones) γνωστα στο ευρυ κοινο. Οι χρηστες του ειναι πολυ πιστοι και δυσκολα αλλαζουν στρατόπεδο. Ειναι "κλειστο" και δεν επιτρεπει (επισημα τουλαχιστον) προσβαση στα βασικα στοιχεια του λειτουργικου. Η βασικη δομη του User interface (αυτο που βλεπει ο χρηστης) ειναι παραπλησια με το Android και βασιζεται σε εικονιδια τακτοποιημενα σε "σελιδες". Οι συσκευες που το εχουν ειναι ...η εξης μια. Το iPhone...


Οι τιμες ξεκινανε απο 650€ και ξεπερνανε τα 1.100€ (στα τελευταια μοντελα). Η Apple με το μάρκετινγκ σαν βασικο οπλο καταφερε και εκανε το iPhone Status Symbol για πολλους χρηστες και ετσι παρα την τσουχτερη τιμη (που δεν συναδει με τα τεχνικα χαρακτηριστικα του παρα την αψογη ποιοτητα κατασκευης του αν και στην τελευταια εκδοση πληθαινουν οι φωνες και τα παραπονα) και παρα το γεγονος οτι ειναι μια μονο συσκευη οι πωλησεις τους ειναι πολυ μεγαλες καθε χρονο με την παρουσιαση του νεου μοντελου.

Ειναι μια πολυ καλη επιλογη για οποιον δεν θελει να σκαλιζει και πολυ το λειτουργικο, για οποιον θελει αψογη ποιοτητα κατασκευης απο το τηλεφωνο του, για οποιον θελει να εχει στην διαθεση του οτι εφαρμογη κυκλοφορει για φορητες συσκευες αλλα και για οποιον θελει το τηλεφωνο του να ειναι και Status Symbol και βεβαια ειναι διατεθιμενος να πληρωσει τις υψηλες τιμες των συσκευων. 


Windows Phones: Δεν θα αναλυσω εδω τα πλεονεκτηματα των Windows Phones μια και ολοι οσοι με διαβαζουν τα ξερουν ηδη. Να προσθεσω μονο οτι με την νεα εκδοση που παρουσιαστηκε την προηγουμενη βδομαδα και θα ειναι διαθεσιμο μεσα στο 2015 γινεται ενοιποιηση του λειτουργικο για ολες τις συσκευες απο Υπολογιστες και φορητους μεχρι tablets και τηλεφωνα. Απλα θα καταθεσω την τελικη σκεψη μου για το λειτουργικο.

Ειναι ιδανικη επιλογη για χρηστες που αυτη ειναι ηπρωτη επαφη τους με Smartphones και εχουν μια σχετικη ευκολια στην χρηση υπολογιστων με windows. Ευκολο στην εκμαθηση γρηγορο και απροβληματιστο στην λειτουργια του. Οι φωτογραφικες τους "ικανοτητες" ειναι κορυφαιες και η ποιοτητα των συσκευων ειναι πολυ υψηλη (εξαλλου το 95% της αγορας το εχουν οι συσκευες της ΝΟΚΙΑ/Microsoft και το κυριοτερο απο ολα προσφερονται στην αγορα σε απιστευτα χαμηλες τιμες. 

Τελικα ποιο ειναι καλυτερο τηλεφωνο/λειτουργικο ?

Οι συζητησεις αυτες γινονται απο ολες τις πλευρες παντα με γνωμονα να "ανεβασουμε" την εκαστοτε επιλογη μας σε τηλεφωνο και λειτουργικο και να υποβιβασουμε τις επιλογες των αλλων βαζοντας μπροστα τα μειονεκτηματα των "αντιπαλων", αγνοωντας τα πλεονεκτηματα.
Επισης προσπαθουμε να πεισουμε τους "αλλους" οτι δεν υπαρχουν τα προβληματα στο δικο μας λειτουργικο/τηλεφωνο και οτι ολα ειναι ροδινα και ωραια τονιζοντας μονο τα πλεονεκτηματα. 

Αυτη η ατερμονη κουβεντα για το ποιο ειναι καλυτερο νομιζω οτι δεν εχει πια καμμια ουσια.

Τελειωνοντας θα ηθελα να πω τα εξης: Αν ευχαριστιεστε τις συσκευες σας τοτε δεν υπαρχει κανεις λογος να ψαχνεται για επιχειρηματα για να στηριξετε την επιλογη σας. 

Καλυτερο τηλεφωνο και λειτουργικο ειναι αυτο που μας αρεσει, κανουμε την δουλεια μας και χρησιμοποιουμε καθε μερα.

Απλα ολοι εμεις οι χρηστες να ευχομαστε να υπαρχει ανταγωνισμος για να υπαρχουν περισσότερες και καλυτερες επιλογες για ολους μας.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

2 απαντησεις Android-iOS-WP ... Ποιο είναι το καλύτερο λειτουργικό για τηλέφωνα.

  1. Προσωπικα εγω εχω δοκιμασει ολα τα τηλεφωνα και Android και iOS και windows phone κυριως τα δυο μου τελευταια που αλλαξα ηταν απο android PRESTIGIO Multiphone 3502 DUO PSP3502 σε windows phone Lumia 530 δηλαδη το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι στα windows phone αργουν να ανεβουν οι φωτογραφιες στο φβ σε συγκριση με το android γιατι γινεται αυτο ; κατα τα αλλα ολα μια χαρα δεν εχω προβλημα και ειμαι ευχαριστημενος αρκετα με τα windows phone τα android ομως σου δινουν μια εφραση οτι ζεις σε λειτουργικο συστημα οπως ειναι τα windows ετσι ειναι το στυλ τους απο προσωπικη μ αποψη και εμπειριαν μπορεις να παιζεις με τους φακελλους κατι αντιστοιχο δεν πιστευω να μπορεις να κανεις στα windows phone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα WP δεν εχουν το ιδιο επιπεδο αλλαγων και ρυθμισεων με το android ...
      Ειναι λιγο πιο κλειστο και κατα συνεπεια και πιο ασφαλες ...
      Τους φακελους ομως μπορεις να τους χειριστεις με πολλες εφαρμογες
      Folders Pro, Αρχεια, Aerize Explorer, Metro Commander κλπ

      Διαγραφή