ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers

» » » » » » Lumia Camera 5.0 + Lumia Denim .. Τι νέο φέρνει στο φωτογραφικό οπλοστάσιο των Lumia !!!


colossus 1/31/2015 11:09:00 μ.μ. 10




Η πολυαναμενομενη αναβαθμιση firmware για τηλεφωνα Lumia με την κωδικη ονομασια Denim ξεκινησε να δινεται εδω και 2 περιπου μηνες τμηματικα ανα χωρα και συσκευη απο την Microsoft

Σε αυτο το αρθρο θα εστιασουμε στις μεγαλες αλλαγες και προσθηκες που ειχε αυτην η εκδοση στο φωτογραφικο κομματι των τηλεφωνων Lumia.

Οι αλλαγες αυτες που θα κουβεντιασουμε και που θα κανουν την σειρα Lumia που ουτως η αλλως ειναι στην κορυφαια κατηγορια απο φωτογραφικης πλευρας, εστιαζουν κυριως στα "βαρια οπλα" (high end) της εταιριας τα μοντελα Lumia 930 (Icon), 1520, 830. Αυτες ειναι η 3 συσκευες που θα παρουν ολο το φασμα των αλλαγων στο φωτογραφικο κομματι. Οι υπολοιπες θα εχουν λιγοτερες βελτιωσεις και νεες λειτουργιες. 
Μεγαλη κουβεντα γινεται γιατι το μοντελο Lumia 1020 δεν θα εχει ολες αυτες τις βελτιωσεις αφου ακομη και σημερα 2 χρονια μετα ειναι το κορυφαιο τηλεφωνο σε θεματα φωτογραφιας με τον φακο των 40mp !!! H απαντηση ειναι απλη. Το 1020 εχει διπυρινο επεξεργαση και δεν μπορει να ανταπεξελθει στις πολυ αυξημενες επεξεργαστικες αναγκες των λεων λειτουργιων.

Σαν ευτυχής κατοχος ενος 930 πριν απο 2 μερες "αναβαθμιστικα" σε Denim και ετσι ειχα την ευκαiρια να δοκιμασω απο πρωτο χερι ολα αυτα τα καινουργια καλουδια στο δικο μου Lumia 930

Ας δουμε ομως ποιες ειναι οι πιο σημαντικες απο αυτες τις βελτιωσεις:

Πολυ γρηγορη εκκινηση της καμερας και γρηγορη ληψη πολλαπλων φωτο με την διαφορα μεταξυ τους να ειναι στο επιπεδο χιλιοστων του δευτερολεπτου. Πραγματικα πολυ μεγαλη διαφορα απο την προηγουμενη εκδοση. Ειναι βελτιωση που θα υπαρχει σε ολα τα Lumia.

Νεοι βελτιωμενοι αλγόριθμοι για φωτογραφιες σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου που ανεβαζουν σε αλλο επιπεδο τις ετσι και αλλιως αριστες επιδοσεις των Lumia σε χαμηλο φωτισμο !!!

Ζωντανες Εικονες. Αυτη ειναι μια δυνατοτητα που υπηρχε απο πριν αλλα κατα την αποψη μου τωρα δουλευει σωστα. Για οσους δεν γνωριζουν να πω οτι ειναι μια δυνατοτητα του Lumia 930 (Icon) που γραφει λιγο βιντεο πριν απο καθε φωτογραφια που τραβαμε. Οταν παμε να δουμε αυτες τις φωτο τοτε βλεπουμε αυτο το στιγμιαιο βιντεο με αποτελεσμα οι φωτο να δειχνουνπολυ "ζωντανες". Τα τηλεφωνα που το υποστηριζουν ειναι τα Lumia 730, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930, Lumia 1520.

Moments. Με το συνεχομενο πατημα του πληκτρου της καμερας ξεκιναει η καταγραφη βιντεο αναλυσης 4Κ με 24 καρε το δευτερολεπτο. Καθε καρε ειναι μια ανεξαρτητη εικονα με μεγεθος 8.3mp (στο 930 η αναλυση ειναι 2mp) επιτρεποντας σε καθε καρε του βιντεο να σωθει σαν ανεξαρτητη φωτογραφια.
Αν παιρνεται πολλες πολλες φωτο για να πετυχεται την "καλη" τοτε αυτη η λειτουργια ειναι οτι καλυτερο. Και στην πραξη δουλευει αψογα. Δοκιμαστε το.


Rich Capture. Αυτη η λειτουργια απλοποιει τα πραγματα για το αυτοματο HDR και το δυναμικο φλας (Dynamic Flash). Δεν χρειαζεται να ανησυχήσετε για τις ρυθμισεις πριν την φωτογραφια. Την "τραβατε" πρωτα και κανετε την διορθωση και την τελειοποίηση μετα.




Αυτες ειναι οι μεγαλες αλλαγες που φερνει η αναβαθμιση Denim στα τηλεφωνα Lumia και τα ανεβαζει και αλλο επιπεδο στον τομεα της φωτογραφιας.

Σε επομενο αρθρο θα αναφερθω περισσοτερο αναλυτικα στην αναβαθμιση Denim και τι αλλο νεο φερνει στα τηλεφωνα Lumia. (και λεω απο τωρα οτι φερνει πολλες νεες δυνατοτητες) 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

10 απαντησεις Lumia Camera 5.0 + Lumia Denim .. Τι νέο φέρνει στο φωτογραφικό οπλοστάσιο των Lumia !!!

  1. Δεν υποτίθεται ότι όταν έχεις επιλεγμένη τη λήψη (JPEG 5mp + dng 16mp) θα πρέπει να σου σώζει δυο αρχεία; Ένα JPEG και ένα με κατάληξη high res; Εμένα μου σώζει μόνο ένα με κατάληξη JPEG.raw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έτσι πρέπει να κάνει. Όταν συνδέσεις το τηλ στο pc βλέπεις μόνο ενα αρχείο ?
      Εγώ το έχω στην επιλογή 5mp+ 16 mp και μου σώζει 2 αρχεία
      Δοκιμασε και με την εφαρμογή proshot ...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. τελικα μετα απο ενα soft reset το προβλημα λυθηκε. Αρα μαλον καποιο κολημα ειχε φαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έπρεπε να το σκεφτώ πρώτα ....χαχαχαχχα ... όλα καλά λοιπον

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα παιδια.Εχω ενα μαλλον μικρο θεμα.Εχω το lumia 930 και εγκατεστησα την αναβαθμιση σε denim αλλα οταν παω να τραβηξω φωτο με την lumia camera μου γραφει οτι για να λειτουργησει πρεπει να κανω αναβαθμιση σε denim.Τι γινεται?Επισης ειμαι χωρις preview και επισης η αναλυση στο βιντεο δεν αλλαξε 1080p/30fps ηταν ετσι ειναι και τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι σιγουρος οτι εχεις denim ? για πες μου τι σου λεει ακριβως στις πληροφοριες του τηλ και οχι στο Προσθετα + πληροφοριες της Νοκια

      Διαγραφή
    2. ονομα windows phone
      μοντελο nokia lumia 930
      παροχος CV GBIE
      λογισμικο windows phone 8.1 update

      Διαγραφή
    3. Πατησε το "Περισσοτερες πληροφοριες" και πες μου την Εκδοση ΛΣ.
      Επισης αν θελεις γραψε στο chat του blog ..ειναι πιο αμεσο
      Βρισκεται στο πανω δεξια μερος της σελιδας διπλα απο το POPULAR (CHAT ROOM)

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή