ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers

» » » » » » Windows 10 ... Τα σημεία που ξεχωρίσαμε και μας άρεσαν ... αλλά και τι δεν μας άρεσε !!!


colossus 1/23/2015 01:47:00 π.μ. 2



Ας ριξουμε μια ματια μια μερα μετα στα κυριοτερα νεα πραγματα που μαθαμε εχθες στην παρουσιαση του επομενου κεφαλαιου στην ιστορια  των Windows με τα νεα Windows 10.

Να πω εδω οτι ακομη δεν εχει εξηγηθει απο την εταιρια γιατι απο την εκδοση 8 παραλειφθηκε η 9 και πηγαμε στην 10. Ο αστικος μυθος λεει οτι ειχε να κανει με τον αριθμο 9 που με καποιο τροπο αναφερεται στον κωδικα εφαρμογων στα Windows 95 

1. Αυτη θα ειναι η πρωτη δωρεαν αναβαθμιση που δινει η Microsoftγια τα Windows. Θα ειναι δωρεαν για ολους τους χρηστες που εχουν τις εκδοσεις 7 και 8.x. Να ξεκαθαρισουμε εδω το μπερδεμα που εγινε απο πολλους με την χρονικη διαρκεια τους ενος ετους που ειπωθηκε.
Για ένα χρόνο από την μερα κυκλοφορίας θα είναι δωρεάν η αναβάθμιση. Αν δεν αναβαθμίσεις και περάσει ο χρόνος τότε για να αναβαθμίσεις θα πληρωσεις. Αν αναβαθμισεις σε αυτο το χρονικο διαστημα θα εχεις την πληρη εκδοση χωρις χρονικους περιορισμους (το διευκρινιζω αυτο γιατι δεχτηκα πολλες ερωτησεις).

2. Ενοποίηση του λειτουργικου και των εφαρμογων για ολες τις συσκευες ανεξαρτητως μεγεθους. Απο υπολογιστικα συστηματα με μεγαλες οθονες (δειτε εδω τη νεα ΑΠΙΘΑΝΗ 80+ ιντσων "ταμπλετα της MS) σε υπολογιστες, φορητους, ταμπλετες μεχρι τα τηλεφωνα !!!
Και το σπουδαιοτερο (για τους gamers) ακομη και στην παιχνιδομηχανη XBOX One
Σε ολες αυτες τις συσκευες το λειτουργικο συστημα και οι εφαρμογες θα ειναι ιδιες και για τους χρηστες αλλα και για τους προγραμματιστες. 
Αυτο ειναι μεγαλη υποθεση και για τους χρηστες που θα μαθαινουν μια εφαμρογη στον υπολογιστη τους και η ιδια εφαμρογη θα υπαρχει και για ταμπλετες αλλα και για τα τηλεφωνα τους !!!!
Η Microsoft παρουσιασε ηδη τις εφαμογες Word, Excel, PowerPoint, Outlook σε αυτο το πνευμα.
Ελπιζω συντομα να δουμε μια μεγαλη γκαμα εφαρμογων με αυτο το στυλ.
Για τους προγραμματιστες απο την αλλη ειναι επισης μεγαλη υποθεση γιατι γραφοντας μια εφαμρογη αυτη θα τρεχει σε ολες τις συσκευες φορητες η μη με ελαχιστες τροποποιησεις. (η εταιρια διατείνεται οτι αρκει ΜΙΑ μονο γραμμη κωδικα για να γινει αυτο  .

3. Νεος browser μαζι με τα Windows με προσωρινο ονομα Spartan (Ελλαδαρααα !!!)
Για πρωτη φορα η εταιρια παρουσιαζει εναν νεο browser για περιηγηση στο ιντερνετ μαζι με το Internet Explorer (ΙΕ). Ειναι πολλοι οι ορκισμενοι εχθροι του ΙΕ αλλα ειναι τοσο παλιος στη αγορα και εχει ακομη το μεγαλυτερο μεριδιο (ΙΕ-58.46% Crhome-19.6% Firefox-15.23%). Επισης ειναι παρα πολλες εταιριες ακομη που οι εφαρμογες τους ειναι βασισμενες στην μηχανη του ΙΕ. (Σε πολλες τραπεζες και αλλες συναλλαγες που χρειαζονται ασφαλεια γινονται ακομη ΜΟΝΟ με ΙΕ). 
Η αποφαση που πηρε η εταιρια να μην βασισει τον Spartan στην μηχανη WebKit (Apple Safari κλπ) ειναι ισως αμφιλεγόμενη μιας και το ποσοστο του webkit στο ιντερνετ ειναι πολυ μεγαλο αλλα αυτο θα φανει στην πορεια. Ο νεος Spartan ειναι βασισμενος στην ιδια μηχανη με τον ΙΕ (Trident) αλλα εχουν αφαιρεθει τα στοιχεια που τον εκαναν συμβατο με τις προηγουμενες εκδοσεις και προστεθηκαν ολα εκεινα τα στοιχεια των νεων Browsers (chrome-firefox) και ετσι ειναι ελαφρυτερος και πολυ πιο γρηγορος. Περιμενουμε να τον δουμε σε δραση το επομενο διαστημα.

4. Ολογραφικος φορετος υπολογιστης (Hololens - Holographic Computer)
Φαινεται σαν να μιλαμε για επιστημονικη φαντασια αλλα αυτο που ειδαμε στην παρουσιαση τις MS πραγματικα πολυ πολυ προχωρημενο. Η κυρια που φορουσε την μασκα (Hololens) πανω στην σκηνη εφτιαξε ενα drone με 3d σχεδιαση και εκτυπωση !!!!
Θα συνιστουσα να δειτε τα βιντεο που υπαρχουν στο νεο σαιτ που ανεβασε η MS για την νεα τεχνολογια που θα ειναι ενσωματωμενη και θα υποστηριζεται ενγενως απο τα νεα Windows.
Και επισης συνιστω να δειτε το κομματι της παρουσιασης που αναφερεται στη 3d σχεδιαση που εγινε επι σκηνης.


Ειναι πολλα τα νεα πραγματα που ειδαμε για το νεο λειτουργικο και τις επομενες μερες θα μαθαινουμε ολο και περισσοτερα. Την αλλη βδομαδα θα δοθει και η πρωτη αναβαθμιση σε χρηστες του Windows Insider οποτε θα επανελθω με οτι νεοτερο υπαρχει.



Τι δεν μας αρεσε ...!!!

1. Δεν ειδαμε πολλα (εκτος απο την νεα αρχικη οθονη και καποιες εφαρμογες) για την εκδοση των Windows που αφορα τα τηλεφωνα. Ανακοινωθηκε οτι τον Φεβρουαριο θα δοθει σε οσους το θελουν η πρωτη (preview) εκδοση. Ίδωμεν και θα επανελθω στο θεμα μολις ειναι διαθεσιμη.

2. Δεν μαθαμε τι θα γινει με την εκδοση RT των Windows και τις ταμπλετες που την τρεχουν με κυριοτερη το Surface (1 & 2). Αργοτερα σε μια δηλωση στο CNΕΤ ειπωθηκε οτι η σειρα Surface RT θα "καποια" απο τα νεα χαρακτηριστικα των Windows 10. Σαν κατοχος μιας τετοιας συσκευης (Surface 2) περιμενω με ενδιαφερον τις εξελιξεις στο θεμα και θα επανελθω 


Σε αυτο το βιντεο 4 λεπτων ειναι τα κυρια σημεια της παρουσιασης 


και εδω ο Joe Bilfiore σε ενα βιντεο που εξηγει τα νεα στοιχεια 



«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

2 απαντησεις Windows 10 ... Τα σημεία που ξεχωρίσαμε και μας άρεσαν ... αλλά και τι δεν μας άρεσε !!!