ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers

» » » » » » » ΟΔΗΓΟΣ - Πως να εγκαταστησετε Cortana και MixRadio στο κινητο σας


colossus 2/28/2015 06:48:00 μ.μ. 0


Δυο απο τις πολυ καλες υπηρεσιες για τα Windows Phones που ειναι διαθεσιμες στην ΑΜερικη αλλα και σε αλλες χωρες δυστυχως δεν ειναι διαθεσιμες στους Ελληνες χρηστες και δεν μπορει να εγκατασταθει στο τηλεφωνο μας. Η μηπως μπορει ? . Στον παρακατω οδηγο θα σας πουμε με ποιον τροπο θα εγκαταστησετε στα τηλεφωνα σας τοσο την Cortana οσο και το MixRadio.

Πρωτα ας δουμε λιγο τι ακριβως ειναι η Cortana. Ειναι η νεα εικονικη βοηθος (virtual assistant) που ειναι εσωματωμενη στα τηλεφωνα με Wιndows Phones αλλα και στην νεα εκδοση των Windows για υπολογιστες. Ειναι η απαντηση της Microsoft στην Siri της Apple αλλα και στο Google Now.
Αν και σχετικα νεα σαν υπηρεσια/εφαρμογη (ειναι ακομη σε beta) σε σχεση μετα αλλα δυο εχει παρα πολλες δυνατοτητες και λειτουργιες που την κανουν ισαξια (αν οχι καλυτερη) απο τις αλλες προτασεις.
Επειδη πολλες φορες φιλοι με ρωτανε τι ακριβως μπορει να κανει μια τετοια υπηρεσια/εφαρμογη (εκτος απο εξυπνες απαντησεις σε ερωτησεις του τυπου "Ποια εισαι'" η "Τι εισαι" ) να δουμε λιγο πως μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτες τις υπηρεσιες σε καθημερινη βαση.

α) Η Corana μπορει να ρυθμιστει να σας ειδοποιει για πραγματα που πρεπει να κανετε οταν φτανετε σε καποια συγκεκριμενη τοποθεσια. (πχ οταν πλησιαζετε στον Τερκενλη να παρετε τσουκερι).
β) Μπορει να προσθεσει ενα ραντεβου/συνατηση στη ημερολογιο σας.
γ) Να σας θυμισει οταν επικοινωνειται με καποιο συγκεκριμενο φιλο σας να μην ξεχασετε κατι που πρεπει να του πειτε (π.χ χρονια πολλα για την γιορτη της γυναικας του, η συγχαρητηρια για την νεα του δουλεια)
δ) Να σας ειδοποιησει για την κινηση στους δρομους την ωρα που πατε η φευγετε απο το γραφειο σας.

Αυτα ειναι καποια απο τα πολλα πραγματα που μπορειτε να κανετε με την Cortana απο το τηλεφωνο σας ... αλλα. Υπαρχει ενα μεγαλο αλλα για ολους εμας τους χρηστες που δεν ζουμε στην Αμερικη η σε καποια απο τις χωρες που σιγα σιγα γινεται διαθεσιμη. Οπως ειπαμε και στην αρχη δεν μπορει (επισημα) να εγκατασταθει στο τηλεφωνο μας.

Η αληθεια ειναι οτι αν δεν εχουμε προβλημα να αλλαξουμε την γλωσσα του τηλεφωνου στα Αγγλικα τοτε γινεται. 

Παμε να δουμε πως.

Cortana
1. Απο τις ρυθμισεις του τηλεφωνου επιλεγουμε "Γλωσσα" και μετα "προσθηκη γλωσσων". Απο την

λιστα που εμφανιζεται τσεκαρουμε την επιλογη "English (United States)" μετα παταμε το τσεκ στο κατω μερος της οθονης. Αν δεν εχετε ηδη τα αρχεια της αγγλικης γλωσσας στο τηλεφωνο σας τοτε θα τα κατεβασει και μετα θα ζητησει επανεκκινηση.
2. Οταν ξεκινησει παλι το τηλεφωνο θα ειναι στα Αγγλικα και παμε παλι στις ρυθμισεις και μετα επιλεγουμε "Region". Στο "Country/Region" επιλεγουμε "United States" και στο "Regional format" αφηνουμε το "match phone language". Θα σας ζητηθει και παλι επενεκκινηση του τηλεφωνου και οταν ξαναμπειτε μεσα θα μπορειτε να τρεξετε την Cortana.
Αν σας βγαλει μηνυμα οτι ακομη δε μιλαει την γλωσσα σας τοτε θα πρεπει να περιμενετε λιγη ωρα γιατι κατεβαζει ακομη τα αρχεια της Αγγλικης γλωσσας που χρειαζεται για να λειτουργησει. 
Αν συνεχιζετε και εχετε προβλημα τοτε πηγαινετε στις Ρυθμισεις/Ενημερωση Τηλεφωνου και καντε αμεσα την ενημερωση για την γλωσσα και μετα θα δουλευει κανονικα.

Θα πρεπει να σημειωσουμε οτι αν τυχον αλλαξετε παλι γλωσσα η περιοχη σε Ελλαδα/Ελληνικα τοτε η Cortana δεν θα λειτουργει πλεον. 
Οι εντυπωσεις μας απο την ολιγοημερη χρηση στης Cortana ειναι πολυ καλες και ανυπομονουμε να την δουμε να δουλευει πληρως και στα Ελληνικα, αφου οπως ειδαμε και στην προσφατη εκδοση των Windows for PC η Cortana ειναι πια μερος του λειτουργικου 

Δοκιμαστε να ρωτησετε (στα αγγλικα παντα) την Cortana κατι απο τα παρακατω 
  • Sing me a song?
  • How old are you?
  • Tell me a joke?
  • Where are you from? / Where do you live?
  • Do you have a boyfriend?
  • Are you pretty? / Are you sexy?
  • What should I call you?
  • What's the best search engine?
  • What are you?
  • Who made you?
Οι απαντησεις ειναι διασκεδαστικες και μερικες φορες απροσμενες


MixRadio


Μια αλλη υπηρεσια που μπορειτε να τρεξετε (αν κανατε την διαδικασια και εχετε την Cortana στο τηλεφωνο σας, εχετε ηδη γλωσσα και περιοχη Αμερικη) ειναι και το Mix Radio που ειναι κατι αντιστοιχο με το Spotify αλλα απο την Μicrosoft. Μια σημαντικη διαφορα ειναι οτι ακομη και στην δωρεαν χωρις συνδρομη εκδοση, υπαρχει η δυνατοτητα να "κατεβασετε" στο τηλεφωνο σας οποιοδηποτε mix σας αρεσει για να ειναι διαθεσιμο και χωρις συνδεση ιντερνετ.
Απλα με την γλωσσα στα Αγγλικα πηγαινετε στο store και καντε αναζητηση για MixRadio.


Εγκαταστηστε την εφαρμογη και θα εχετε στην διαθεση σας πολυ μεγαλη ποικιλια απο δωρεαν σετ (mix) μουσικης οργανωμενα ανα ειδος.




Μια σημαντικη διαφορα με την Cortana ειναι οτι ακομη και αλλαξετε γλωσσα τηλεφωνου το MixRadio ειναι ακομη διαθεσιμο στο τηλεφωνο σας.

Κατεβαστε το MixRadio απο ΕΔΩ

Καλες ακροασεις.


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply