ColossusRadio.com
Select Menu

Windows Phone

Market Place

Windows

Οδηγοί (Guides)

Ενδιαφέροντα Νέα

Εφαρμογές

Wallpapers

» » » » » » » ΟΔΗΓΟΣ: Backup και Επαναφορα τηλεφωνου στις εργοστασιακες ρυθμισεις με το Recovery Tool


colossus 3/02/2015 07:31:00 μ.μ. 0



Σε αυτο το αρθρο θα δουμε πως μπορουμε να επαναφερουμε τις εργοστασιακες ρυθμισεις στο ΝΟΚΙΑ τηλεφωνο μας οταν αυτο δεν ξεκιναει η δεν ανταποκρινεται η οταν απλα θελουμε να ξαναεγκαταστησουμε την ΡΟΜ με την οποια ειναι επισημα εφοδιασμενο οπως επισης και αν για καποιο λογο εχουμε περασει αλλη ΡΟΜ απο την επισημη και θελουμε να παμε στην εργοστασιακη.

ΠΡΟΣΟΧΗ... Η διαδιακασια αυτη θα σβησει ολα τα προσωπικα δεδομενα που εχετε στο τηλεφωνο σας οπως επαφες, μηνυματα, φωτογραφιες, βιντεο κλπ. Θα σβησει επισης και οσες εφαρμογες και παιχνιδια εχετε εγκαταστησει. 

Backup τηλεφωνου.
Για αυτο πριν προχωρησετε κρατηστε αμεσα αντιγραφα ασφαλειας για ολα αυτα. Πηγαινετε στις ρυθμισεις/αντιγραφα ασφαλειας και (αν δεν ειναι ηδη) ενεργοποιηστε την επιλογη για αντιγραφο των ρυθμισεων και των εφαρμογων σας και μετα πατηστε "Αντιγραφο ασφαλειας ΤΩΡΑ". Αυτη η διαδικασια θα κρατησει ενα αντιγραφο ολων των ρυθμισεων σας (μορφη οθονης εναρξης ρυθμισεις και κωδικους Wi-Fi, κωδικους του Internet Explorer, και τις εφαρμογες που εχετε στο τηλεφωνο σας μαζι με τις ρυθμισεις τους. Οταν τελειωσει η επαναφορα του τηλεφωνου στο πρωτο ξεκινημα θα εχετε την επιλογη να τα επαναφερετε ολα οπως ηταν και πριν.
Καντε την ιδια διαδικασια και για τα SMS. 
Για τις φωτογραφιες και τα βιντεο θα πρεπει να εχετε ηδη ενεργοποιημενη την επιλογη για αυτοματη αποστολη. Αν δεν ειναι, τοτε συνδεστε το τηλεφωνο σας στο PC και αντιγραψτεαπο το τηλεφωνο σας τον φακελο "Picture". Οι επαφες ειναι ουτως η αλλως αποθηκευμενες στο outlook.com .

Αφου κανουμε την πιο πανω διαδικασια (και επιμενουμε να την κανετε πριν προχωρησετε παρακατω) ειμαστε ετοιμοι να ξεκινησουμε την επαναφορα με εγκατασταση της ΡΟΜ στο τηλεφωνο σας.




1. Κατεβαζουμε απο εδω το Windows Phone Recovery Tool και το τρεχουμε για να ξεκινησει η εγκατασταση του. Οταν τελειωσει τρεξτε την εφαρμογη απο το εικονιδιο στην Επιφανεια εργασιας και θα δειτε την οθονη καλωσορισματος.
2. Εδω θα συνδεσουμε με το USB καλωδιο το τηλεφωνο στον υπολογιστη και θα περιμενουμε μεχρι να αναγνωριστει το τηλεφωνο μας
3. Οταν γινει αυτο παταμε πανω στην φωτο του τηλεφωνου και μας παρουσιαζει την οθονη με τα στοιχεια που αφορουν την εκδοση του λειτουργικου αλλα και του υλικολογισμικου.

Απο κατω ακριβως μας δειχνει πια εκδοση ειναι διαθεσιμη στους server της Microsoft.

4. Απο αυτην την οθονη ξεκιναμε και την εγκατασταση της νεας ΡΟΜ πατωντας το κουμπι "Reinstal Software" (εγκατασταση/επανεγκατασταση software) και ξαπλωνουμε στην καρεκλα μας αναπαυτικα γιατι αναλογα με την ταχυτητα συνδεσης του Internet που εχουμε η διαδικασια θα κρατησει πανω απο 1 ωρα (κατεβασμα ΡΟΜ και εγκατασταση στο τηλεφωνο).


Αν το τηλεφωνο σας εχει προβλημα και δεν ξεκιναει (η δεν ανιχνευτηκε αυτοματα) τοτε στην αρχικη οθονη της εφαρμογης θα πρεπει να πατησετε το κουμπι "My Phone its not detected" (το τηλεφωνο μου δεν ανιχνευτηκε). και ακολουθοντας τις οδηγιες θα ξεκινησετε την αποκατασταση. 

Υπαρχει και μια αλλη εκδοση της εφαρμογης (ΝΟΚΙΑ Recovery Tool )που ειναι για τα πιο παλια ΝΟΚΙΑ και αν δεν καταφερετε να αναγνωριστει το τηλεφωνο σας με την πρωτη εφαρμογη, δοκιμαστε και αυτην. Η διαδικασια και οι οθονες ειναι σχεδον ιδιες.

Η διαδικασια ειναι αρκετα απλη, την εχουμε κανει πολλες φορες και με πολλα διαφορετικα κινητα και αν δεν υπαρκει προβλημα στον υπολογιστη οταν την εκτελείτε τοτε δεν θα αντιμετωπισετε προβληματα. Προτεινετε για μεγαλυτερη ασφαλεια και σιγουρια να χρησιμοποιησετε εναν φορητο υπολογιστη που ειναι απροσβλητος σε ενδεχομενη διακοπη ρευματος.

Για το τελος να πω οτι αν το τηλεφωνο μας δουλευει κανονικα και απλα  θελετε να σβησετε τα παντα η να το ξαναστησετε απο την αρχη τοτε υπαρχει και πιο ευκολη λυση επαναφορας.
Απο τις Ρυθμισεις/Πληροφοριες/Περισσοτερες Πληροφοριες επιλεγουμε (ειναι στο τελος της σελιδας) το "επαναφορα του τηλεφωνου σας" και επιβεβαιωνετε την διαδικασια και αυτο ηταν. Τελειωσατε. 

Αν εχετε καποια ερωτηση η απορια να την κουβεντιασουμε εδω η στο chat στο site.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply